top of page
alphadiy-138_edited.jpg

Pejabat Dan Rumah Anda Banjir Atau Basah Teruk? 

Jangan risau. Kami akan membantu anda pada bila-bila masa yang diperlukan. Team kami sentiasa bersedia untuk menyelesaikan segera masalah pejabat dan rumah anda yang banjir atau basah teruk kerana kami sangat memahami betapa ruang bekerja yang selesa dan selamat adalah penting bagi kelangsungan perniagaan anda.

alphadiywaterdamage2.jpg
alphadiy karpet banjir 02.jpeg

Tahukah Anda?

Jika anda tidak segera mengeringkan pejabat atau rumah anda dalam 24 jam, ia anda akan membahayakan keselamatan dan kesihatan anda semua.

  • Kawasan yang basah teruk akan menyebabkan kebakaran disebabkan wayar elektrik yang boleh terbakar apabila bersentuh dengan air. Juga boleh menyebabkan renjatan elektrik. 

  • Jika tidak dikeringkan cepat, kawasan yang basah termasuk dinding, karpet, perabot dan lain-lain akan membiakkan bakteria, kulat dan kulapuk yang banyak dan cepat. Ia akan menyebabkan masalah pernafasan dan boleh membahayakan nyawa seseorang.

  • Dinding pejabat anda yang diperbuat dari panel gypsum akan menyerap air yang banyak. Ia akan menyebabkan struktur dinding rosak dan lemah. Jika tidak dikeringkan secepat mungkin, anda akan terpaksa menukar dinding tersebut yang sudah pasti akan melibatkan ribuan ringgit hangus begitu sahaja.

  • Bau busuk akan mula dapat dihidu hanya dalam beberapa jam setelah rumah atau pejabat anda basah. Ia pasti satu suasana yang kurang menyenangkan semasa anda sedang bekerja. Lama kelamaan, ia akan menjadi semakin kuat dan tengit hingga menyebabkan anda sukar untuk bernafas.

  • Jika tempat anda yang basah disebabkan air kotor dari paip kumbahan yang pecah, ini sudah tentu akan memburukkan keadaan dan akan menambah bahaya bila tidak diselesaikan secepat mungkin. Bakteria, kulat dan kulapuk juga akan membiak lebih agresif.

  • Air akan mula menyerap ke dalam lantai. Jika dibiarkan dalam tempoh tertentu atau jumlah air yang ada adalah banyak, air akan mula jatuh ke tingkat bawah. Bagi anda yang pejabat berada ditingkat atas, air akan mula jatuh ke pejabat jiran anda dibawah. Bayangkan betapa lebih banyak kerugian yang anda mesti tanggung untuk membayar kos gantirugi yang terlibat.

Mengapa Kami Menjadi Pilihan?

alphadiy-109.jpg

Kepuasan 100%

Jika terdapat bahagian karpet yang tidak memenuhi kehendak anda dalam 24jam selepas dicuci, kami akan segera datang semula untuk mencuci semula bahagian tersebut.

alphadiy-34_edited.png

Mesin Teknologi Tinggi

Kebanyakan mesin kami adalah dari teknologi Eropah terutama dari German dan Italy. Ini bagi menjamin kualiti cucian karpet anda lebih bersih dan segar. 

alphadiy-114.jpg

Terlatih Dan Diiktiraf

Kami menerima latihan teknikal dari PROCITC iaitu pusat latihan yang juga diiktiraf oleh HRDF.

alphadiy523_edited.png

Bahan Pencuci Berkualiti

Kami hanya menggunakan bahan pencuci yang berkualiti tinggi dan mengikut spesifikasi mesin yang akan digunakan. 

Proses Pengeringan Karpet

alphadiy-126.jpeg

Air yang masih berada di dalam karpet akan disedut keluar dengan menggunakan 

1

Water Extraction

1

Deep Clean Vacuum

alphadiy-85.jpg

Ini adalah langkah kritikal pertama yang wajib dilakukan supaya semua habuk dan bulu binatang yang terperangkap dibawah bulu-bulu karpet dapat diangkat ke atas permukaan untuk disedut dan bagi menjamin kebersihan sehingga ke dasar karpet.

alphadiy-124.jpg

Bahagian karpet yang terkena kotoran yang sangat degil dan susah untuk dibersihkan akan dicuci dahulu menggunakan bahan khas. Lain jenis kotoran, lain jenis bahan cucian yang akan digunakan.

2

Pre-Spot Cleaning

alphadiy-125.jpeg

Dengan menggunakan mesin cuci jenis CRB yang berteknologi tinggi dari Itali dan syampu yang sesuai, Semua kekotoran pada bulu karpet akan dapat dicuci sehingga ke dasar. Semua bulu karpet akan menjadi lebih gebu dan bersih. 

3

Deep Clean Scrubbing

alphadiy-47.jpg

Dengan menggunakan Air Blower, karpet akan lebih cepat kering dan boleh digunakan sepantas 2 jam.

5

Drying

Ada Apa-Apa Promosi Tak?

Oh semestinya ada! Kami akan memberikan anda ..

alphadiy-99.jpg

Percuma Khidmat Nasihat

alphadiy-016.jpg

Percuma Pengangkutan Bagi Kawasan Lembah Klang Bernilai RM20 - RM60

alphadiy-017.jpg

Hadiah Misteri Bernilai RM200

(Hanya Kongsi Testimoni Anda)

alphadiy-104_edited.jpg

Saya Berminat. Apa Yang Perlu Saya Buat?

Tahniah & Syabas kerana anda berminat menggunakan perkhidmatan kami. Anda boleh whatsapp kami untuk bertanya kaedah penyelesaian terbaik bagi membersihkan karpet anda.

Kami bersedia memberikan khidmat nasihat secara percuma. 

Whatsapp kami segera untuk sebarang pertanyaan. Klik Ikon Whatsapp di atas.

alphadiy-102.jpg
bottom of page